Water is de basisdrank in een gezond voedingspatroon

nieuws Het LOGO Regio Leuven organiseert een informatieproject rond gezonde eet- en drinkgewoonten in de scholen. Jongeren drinken globaal te weinig water en melk. Bovendien kiezen ze teveel voor de gesuikerde dranken. Bijna de helft van de jongeren tussen 11 en de 18 jaar drinkt dagelijks meer dan één frisdrank. Deze frisdranken bevatten een enorme hoeveelheid suiker en lege calorieën (zonder voedingswaarde) en verhogen de kans op overgewicht. Tegenwoordig kampt minstens 1 op de 10 jongeren met overgewicht. Bovendien zijn frisdranken en regelrechte aanslag op de tanden en verdringen ze de consumptie van onmisbare basisdranken zoals water en melk.
Alle informatie is te vinden op de website van het Logo. Op deze site wordt alle informatie over water, melk, frisdrank, fruitsap en andere dranken samengevat. U vindt er ook een wetenschappelijk advies over een gezond drankenaanbod op school.
Info: www.logoleuven.be

Lees ook: Aanbeveling Wateropname zuigelingen en kinderen


Laatst bijgewerkt: mei 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram