Voor jou gelezen op Het Nieuwsblad

Eén glas water per dag maakt het verschil

Laatst bijgewerkt: november 2019

nieuws

Er zijn redenen genoeg om elke dag voldoende water te drinken. Op een congres over obesitas in Porto werd aangetoond dat het vervangen van één glas frisdrank of bier per dag door een glas water het risico op overgewicht al fel kan verminderen.
 
Het vervangen van een glas frisdrank door een glas water kan het risico op overgewicht met 15% verminderen. Het vervangen van een glas bier door een glas water kan dat zelfde risico zelfs met 20 procent verminderen.

Onderzoekers van de universiteit van Navarra maakten de resultaten bekend tijdens een congres over obesitas in Porto. Het onderzoek vond plaats over een periode van acht jaar, waarin studenten vanaf het moment dat ze begonnen met hun studie werden gevraagd naar hun drinkgedrag. Vervolgens moesten ze elke twee jaar dezelfde vragen opnieuw beantwoorden. In totaal werkten 16.000 deelnemers mee.

Na acht jaar bleken 873 deelnemers obesitas te hebben. Aan de hand van wiskundige modellen werd bekeken wat er zou zijn gebeurd als de deelnemers dagelijks een glas water hadden gedronken in plaats van bier of frisdrank. 

Dit geldt enkel voor frisdrank en bier, niet voor wijn. "Veel mensen staan er echt niet bij stil hoe calorierijk alcohol, en dan vooral bier is", concluderen de experts. Bewust één glas vervangen door een glas water, kan al een wereld van verschil maken. 

Artikel uit Het Nieuwsblad
bron: http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170519_02889673


Het Nieuwsblad
volgopfacebook

volgopinstagram