Voedingssupplementen tegen vruchtbaarheidsproblemen?

nieuws Volgens de Gentse endocrinoloog Frank Comhaire en de gynaecoloog Wim Decleer kunnen bepaalde voedingssupplementen helpen tegen vruchtbaarheidsproblemen. Zij testten ook twee producten, het ene (Omarin) op basis van visolie bij vrouwen en het andere (Qualisperm) op basis van o.m. lijnzaadolie bij mannen. Bij de mannen verbeterde de spermakwaliteit licht. Niet voldoende om mannen met zware vruchtbaarheidsproblemen te genezen, maar wel voldoende om mannen met een lichte stoornis te helpen.

In 40 procent van de gevallen zouden de mannen erin slagen binnen de drie maanden alsnog in hun partner te bevruchten. Ook voor vrouwen heeft de behandeling nut. Daardoor zou voor bepaalde mannen en vrouwen een minder ingrijpende vruchtbaarheidsbehandeling nodig zijn, zeggen de beide artsen.
De voedingssupplementen kosten per koppel zo'n 150 à 200 euro per maand en worden niet terugbetaald door de ziekteverzekering.


Laatst bijgewerkt: juni 2022
Baby op komst ? Baby op komst ?

Vraag nu je startbedrag van 1.167,33 € aan. Het duurt slechts enkele minuten.

Startbedrag aanvragen

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram