Alternatieve therapie kan effect van vruchtbaarheidsbehandeling belemmeren

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

nieuws Volgens een studie van de School of Psychology, Cardiff University, Wales, gepresenteerd op de 23ste jaarvergadering van de European Society of Human Reproduction and Embryology in Lyon kunnen alternatieve therapieën, zoals reflexologie en voedingssupplementen, het effect van een vruchtbaarheidsbehandeling verminderen. De studie onderzocht gedurende 12 maanden 818 Deense vrouwen die een IVF-behandeling volgden. Bij de vrouwen die alternatieve therapieën volgden was de kans op een zwangerschap 20% lager dan bij de andere vrouwen. Volgens de onderzoekers laat de studie niet toe om een oorzakelijk verband te leggen tussen de therapie en de lagere succeskans. Het kan ook zijn dat de vrouwen de therapie gebruikten omdat ze niet zwanger raakten.
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram