Hoge hakken vormen een serieus risico op blessures

123-voeten-schoen-hoge-hak-12-15.jpg

nieuws Schoenen op hoge hakken dragen, is niet zonder risico: je loopt aanzienlijk meer kans op een blessure.

Hoge hakken spelen een rol bij het verleidingsspel, dat staat als een paal boven water, maar je houdt ze beter voor zeer speciale gelegenheden en je moet extra voorzichtig zijn bij het stappen. Een Amerikaans onderzoeksteam (Universiteit van Alabama) heeft het aantal blessures die door dergelijk schoeisel worden veroorzaakt in kaart gebracht en stelt vast dat het aantal ongevallen in de Verenigde Staten in tien jaar tijd is verdubbeld. Het record werd opgetekend in 2011, toen werden er zo’n 20.000 blessures genoteerd.

Voor een land zo groot als de Verenigde Staten is dit wellicht niet zo enorm, maar het gaat wel om het ‘officiële’ cijfer, dit zijn de gevallen waarbij medische zorgen nodig waren en die werden geregistreerd door de nationale Commissie voor de veiligheid van de consumptiegoederen. Met andere woorden, dit aantal vertegenwoordigt zeer waarschijnlijk nog maar het (kleine) topje van de ijsberg.

De blessures hebben vooral (80%) betrekking op de enkels en de voeten (verstuiking, breuk …) en in mindere mate op de knieën (ontwrichting), de schouders, het hoofd of de armen, die laatste als het gevolg van een val. Een ander interessant gegeven: bijna de helft van de verstuikingen gebeurde thuis. Daarom is het belangrijk dat je die schoenen pas aantrekt op het moment dat je het huis verlaat en ze meteen weer uittrekt zodra je thuiskomt. Als algemeen advies drukken ze je nog op het hart om extra voorzichtig te zijn als je hoge hakken draagt.

bron: Journal of Foot and Ankle Injuries (www.jfootankleres.com/content)

Laatst bijgewerkt: december 2015
Je Groeipakket via Infino? Kinderspel! Je Groeipakket via Infino? Kinderspel!
Infino

Jouw startbedrag en Groeipakket, tijdig en correct uitbetaald, zonder gedoe, mèt goed advies en duidelijke info? Dat kan bij Infino. Bovendien maak je de wereld zo nog een stukje duurzamer.

Vraag je startbedrag aan in 1, 2, 3!

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram