Seks OK tijdens zwangerschap

nieuws Seks mag ook op einde van de zwangerschap. In tegenstelling tot wat nog vaak wordt gedacht verhoogt seks niet het risico op een voortijdige geboorte. In tegendeel zelfs, volgens onderzoekers van de University of North Carolina zou seks zelfs in beperkte mate voortijdige geboortes kunnen voorkomen.
In totaal werden 600 zwangere vrouwen tussen 29 en 36 weken ondervraagd. 187 vrouwen bevielen voor de 37ste week. Seks tijdens de laatste zwangerschapsweken bleek geen enkel invloed te hebben op het tijdstip van de geboorte. Seksuele contacten of een orgasme bleken gedurende twee weken een zeker beschermend effect te hebben tegen een voortijdige geboorte.
De onderzoekers besluiten dat seks absoluut geen probleem is tijdens een normaal verlopende zwangerschap. Vrouwen die reeds een preterme zwangerschap achter de rug hebben of vrouwen die tijdens de zwangerschap een of andere vaginale infectie hebben opgelopen of bij wie bepaalde complicaties zijn vastgesteld, doen er wel best aan om hierover met hun arts te praten, zo adviseren de onderzoekers.

Bron: Obstetrics and Gynecology, feb 2001


Laatst bijgewerkt: april 2001

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram