Vitamine D op peil houden: wanneer heeft men een supplement nodig?

ad_vista_mage004.jpg

nieuws Vitamine D, in tegenstelling tot andere essentiële vitaminen, is bijna niet aanwezig in voedingsmiddelen, op uitzondering van vette vis en eieren. Ons lichaam moet het grootste deel van de nodige vitamine D zelf aanmaken wanneer onze huid wordt blootgesteld aan de zon. De blootstelling aan de zon lijkt dus een zeer belangrijke factor te zijn om over voldoende vitamine D te beschikken. Het bewijs? In België, heeft de meerderheid van de bevolking te kampen met een tekort aan vitamine D, te wijten aan de noordelijke ligging van ons land. Maar een recente studie heeft het gemiddelde niveau van vitamine D onderzocht in verschillende Europese landen en de resultaten zijn volledig onverwacht. Het tekort aan vitamne D is zeer uitgesproken in zonnige landen zoals Italië, Spanje of Portugal (vergelijkbaar of zelfs slechter dan in België) terwijl Noorwegen, Finland en Zweden normale niveau’s van vitamine D vertonen !

DE VERKLARING VAN DEZE PARADOX

In zonnige landen, beschermt men zich tegen zon maar deze (noodzakelijke) bescherming verhindert de natuurlijke aanmaak van vitamine D. En vermits dat er veel zon is, denkt niemand dat een vitamine D-tekort mogelijk zou zijn. In Scandinavische landen daarentegen zijn de autoriteiten en ook de bevolking zeer bewust van de problematiek van het vitamine D-tekort. Iedereen krijgt daar, ongeacht de leeftijd, gans het jaar door,  extra vitamine D via verrijkte voeding of via een supplement.

WIE ZOU EEN VITAMINE D-SUPPLEMENT BEST INNEMEN ?

Om een tekort aan vitamine D te vermijden is het aan te raden om de aanbevelingen van de Hoge Gezondheidsraad te volgen: het innemen van een supplement is aangeraden voor iedereen vanaf de geboorte, gans het jaar door want vitamine D draagt bij tot het behouden van normale botten en tanden en de normale werking van de spieren en van het immuunsysteem.
Het is wel belangrijk om de dosering vitamine D te kiezen in functie van uw specifieke behoeften. Te weinig vitamine D is niet goed maar te veel is ook niet beter.

SMELT DE ZON ONDER UW TONG MET VISTA-D3

Het kiezen van een supplement is een belangrijke zaak. Zowel de vorm als, als de frequentie van inname en de dosering zijn van belang.
VISTA-D3 biedt u een heel speciale toedieningsvorm: een kleine smelttablet specifiek ontwikkeld om snel onder de tong te smelten.

ad_image003vista.png
Het tabletje moet onder de tong geplaatst worden. Deze specifieke zone van de mond is bijzonder rijk aan fijne bloedvaatjes die  vitamine D onmiddellijk in de bloedbaan gaan opnemen, zonder omweg langs maag en darmkanaal.
Zodoende is de opname sneller en vollediger en ook onafhankelijk van de vertering. 
De opname van vitamine D is daardoor uitstekend, zelfs bij personen met maag- of darmproblemen of na een maagverkleining tegen overgewicht. 
Het is een belangrijke troef voor een goede opname van vitamine D, vooral bij senioren, want bij het ouder worden atrofieert de maag- en darmwand, waardoor het vermogen om voedingsstoffen op te nemen vermindert. 
Bovendien is deze toedieningswijze niet belastend en vermijdt slikproblemen. De smaak van VISTA-D3 is fris en aagenaam.

ELKE DAG VISTA-D3

Verschillende studies hebben aangetoond dat de dagelijkse inname van een fysiologische dosis van 400 tot 3000 eenheden de meest succesvolle methode is, omdat zij zorgt voor een regelmatige toevoer van vitamine D aan het lichaam. Intermitterende inname van zeer hoge bolus-doses wordt niet meer aanbevolen door de internationale experten.

VISTA-D3 VOOR ALLE LEEFTIJDEN

VISTA-D3 bestaat in een uniek gamma van 6 verschillende doseringen, van 400 ie tot 3.000 ie, aangepast aan elke behoefte. 

image006.jpg

ad_vista_image002_9.jpg

Het innemen van VISTA-D is heel gemakkelijk. Gewoon elke dag een smelttabletje onder de tong laten smelten is voldoende. Voor baby’s kan het tabletje rechtstreeks in de zuigfles en kinderen kunnen het tabletje knabbelen of opzuigen (veel gemakkelijker dan druppels tellen!). Het tabletje heeft een neutrale smaak en is vrij van lactose, gluten, suiker, synthetische zoetstoffen en kleurstoffen. VISTA-D3 is te koop in apotheek of online apotheek.
Doseringsgids:
De behoeften aan vitamine D zijn afhankelijk van de leeftijd. 
Om vitamine D-tekort bij gezonde personen te vermijden worden volgende dagelijkse dosissen aangeraden:

*Kinderen vanaf de geboorte: 400 internationale eenheden (ie) per dag = VISTA-D3 400
*Adolescenten en jonge volwassenen: 600 ie per dag = VISTA-D3 600
*Zwangere vrouwen en 60-plussers: 800 ie per dag = VISTA-D3 800
* 70-plussers: 1.000 ie per dag = VISTA-D3 1000

In bepaalde omstandigheden kunnen de behoeften hoger zijn.
Wie heeft een hogere dosis nodig ?

*Mensen met een donkerdere huid hebben meer vitamine D nodig omdat hun huid de zonnestralen efficiënter filtert en daardoor minder vitamine D kunnen aanmaken. De kinderen zullen bij voorbeeld VISTA-600 nodig hebben en volwassenen VISTA-D3 800.

*Personen die niet vaak buiten gaan, of die behandeld worden met statines (geneesmiddel tegen hoge cholesterol) of die overgewicht vertonen zullen VISTA-D3 1000 nodig hebben.

*Wanneer er reeds een tekort is of bij gebrek aan eerdere suppletie wordt Vista-D3 2000 aanbevolen.

*In geval van een uitgesproken tekort of een malabsorptieprobleem kan met Vista-D3 3000 het vitamine D-gehalte zoveel mogelijk worden verhoogd.

*De maximale dosis voor kinderen is 2.000 ie en voor volwassenen 3.000 ie, tenzij op doktersadvies.

VISTA-D3 nu met 2 maanden GRATIS !

ad_vista_image005.jpg

Te koop in de apotheek en online apotheken.
Minder dan 5€ per maand !

Meer info op vistalife.be/vista-d3

bron: Ingezonden mededeling Vista-life pharma

Laatst bijgewerkt: februari 2024

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram