Vitamine B tegen muggen?

123-muggen-dood-steken-08-17.jpg

nieuws Er is tot nu toe weinig onderzoek verricht naar de relatie tussen vitamine B en muggenbeten en er is ook nog geen wetenschappelijk verband aangetoond. Toch hebben veel mensen baat bij inname van extra vitamine B als remedie tegen het ongewenst bezoek van die vervelende insecten. Zolang de veilige grens niet wordt overschreden, kan de inname van vitamine B als voedingssupplement geen kwaad.

Waarom vitamine B?
Het zijn enkel de muggenvrouwtjes die prikken. Ze hebben bloedeiwitten nodig voor de ontwikkeling van hun eitjes. Ze kiezen hun slachtoffers uit op basis van geuren die ze lekker vinden. Mensen die gevoelig zijn voor muggenbeten verspreiden die stoffen en geurtjes waarschijnlijk via hun lichaamszweet.
In sommige B-vitamines zitten stoffen, zoals bijvoorbeeld zwavel, die die aantrekkelijke zweetgeurtjes maskeren en die de lichaamsgeur van een persoon wijzigen.

Belangrijke bronnen van B-vitamines zijn zuivel, vlees(waren), groenten, fruit en graanproducten.

Bron: www.vitamine-info.nl

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: augustus 2017
Ga op 4 februari naar de bioscoop! Ga op 4 februari naar de bioscoop!
Stichting tegen Kanker

Want op Wereldkankerdag schenkt de bioscoopsector 1 euro van elke verkocht filmticket aan Stichting tegen Kanker. Dus rep je die dag met familie en vrienden naar de bioscoop!

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram