WHO erkent gameverslaving als aandoening

123-gaming-tv-comp-verslaving-08-18.jpg

nieuws

In een nieuw overzicht van ziektes van de Wereldgezondheidsorganisatie is gaming disorder opgenomen. Het wordt in de hernieuwde versie van de International Statistical Classification of Diseases (ICD) omschreven als ‘het klinisch herkenbare en significante syndroom waarbij het gedragspatroon een zodanige intensiteit vertoont dat het persoonlijk, familiaal, sociaal, educatief en professioneel functioneren moeilijk maakt.’

De erkenning door de WHO opent de weg naar nader onderzoek en nieuwe behandelvormen. Er wordt nauwkeurig omschreven hoe en wanneer gamen te problematisch en dus een stoornis is geworden. Cruciaal is het verlies van controle en problemen hierdoor op meerdere sociaal- maatschappelijke gebieden. Er wordt bovendien nadrukkelijk uitgesloten dat het problematische gedrag in het kader van een bipolaire stoornis optreedt. 

Bron
https://www.medischcontact.nl/nieuws/laatste-nieuws/artikel/who-erkent-gameverslaving-als-aandoening.htm
https://icd.who.int/browse11/l-m/en#/http://id.who.int/icd/entity/1448597234


Laatst bijgewerkt: augustus 2018
Je Groeipakket via Infino? Kinderspel! Je Groeipakket via Infino? Kinderspel!
Infino

Jouw startbedrag en Groeipakket, tijdig en correct uitbetaald, zonder gedoe, mèt goed advies en duidelijke info? Dat kan bij Infino. Bovendien maak je de wereld zo nog een stukje duurzamer.

Vraag je startbedrag aan in 1, 2, 3!

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram