Gevaar: slaperige chauffeurs

nieuws Volgens een onderzoek van de Stanford Sleep Disorders Clinic and Research Center gesponsord door General Motors is vermoeidheid achter het stuur even-zo niet gevaarlijker dan dronken rijden. De reactietijd van chauffeurs die vermoeid zijn ligt even laag als van chauffeurs die te veel gedronken hebben. Op een testcircuit van GM bleken chauffeurs die te weinig hadden geslapen gemiddeld 300 milliseconden nodig te hebben om te reageren, tegenover gemiddeld 294 milliseconden voor chauffeurs met 0,8 promille in hun bloed.
Volgens de onderzoekers is het belangrijk dat mensen die uren achter het stuur zitten, bv. op weg naar hun vakantiebestemming, regelmatig stoppen (om het uur en minstens om de vier à vijf uur voor langere tijd) en nooit achter het stuur kruipen als ze zich moe voelen. Bij het minste vermoeidheidssignaal moet je onmiddellijk de auto aan de kant zetten.

Bron: Laryngoscope, mei 2001


Laatst bijgewerkt: juli 2020
Hoe vitamine D snel en makkelijk op peil brengen? Hoe vitamine D snel en makkelijk op peil brengen?
Vista-life pharma

Onze vitamine D is op het laagste niveau in de winter en het voorjaar. Ontdek hoe vitamine D op peil te brengen en geniet van zijn weldaden.

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram