Beter lui dan moe?

nieuws Volgens de Duitse wetenschapper Peter Axt is het gezonder lui te zijn dan moe. Axt publiceerde een boek "Over de vreugde der luiheid". Daarin adviseert hij om minstens de helft van de vrije tijd al rustend door te brengen. Mensen doen er volgens hem beter aan om rustig in een hangmat te liggen in plaats van een maraton te lopen of een middagdutje te doen in plaats van een partijtje squash te spelen. Intensief sporten is volgens hem ten allen tijde uit den boze, regelmatig wandelen daarentegen verdient wel aanbeveling.
In een interview met de Britse BBC zegt Axt dat zijn raadgevingen gelden vooral 50-plussers. Vooral zij moeten het rustig aan doen in plaats van zich nog fysiek te willen overtreffen. Door intensieve sportbeoefening gebruiken ze energie die ze nodig hebben, zo stelt Axt, wat kan leiden tot voortijdige seniliteit en geheugenproblemen.
In een reactie stelt Jeanette Hobart, ondervoorzitster van de Britse Keep Fit Association, dat iedereen een actieve levensstijl moet aanhouden, aangepast aan de leeftijd. Zij verwijst onder meer naar de raadgevingen van de Amerikaanse Medical Association om minstens drie keer per week gedurende een 20-tal minuten lichaamsbeweging van matige intensiteit te beoefenen.


Laatst bijgewerkt: juli 2020

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram