Kinderautostoeltje: best achterin

Laatst bijgewerkt: juli 2022

nieuws De beste plaats om kinderen te vervoeren is achterin de auto. Dat is altijd veiliger. Maar indien het onmogelijk is om uw kind achterin correct vast te klikken, is het beter uw kind voorin te zetten, correct vastgeklikt in een aangepast zitje. Volgens de huidige Belgische wetgeving mogen kinderen van 0 tot 3 jaar slechts voorin meerijden in een voor kinderen goedgekeurd bevestigingssysteem (kinderzitje) dat aangepast is aan hun grootte en gewicht.

Plaats nooit een babyzitje voorin als daar een airbag voor de passagier aanwezig is. Bij een botsing is dit levensgevaarlijk voor de baby. Als de airbag opgeblazen wordt (met een snelheid van 300 km/u), belandt de airbag met een enorme kracht tegen de achterkant van het zitje. Het zitje omdraaien is geen oplossing, want babyzitjes moeten altijd tegen de rijrichting in. Laat de airbag voorin ontkoppelen of plaats de baby achterin.

Een reiswieg moet steeds op de achterbank geplaatst worden, met het hoofd van de baby naar de binnenkant van de wagen. Gebruik alleen reiswiegen met een homologatielabel. Deze hebben een speciaal systeem om baby’s in de wieg vast te maken en om de wieg te bevestigen op de achterbank van de wagen.

Zowel kinderen als volwassenen mogen niet worden vervoerd in de bagage- of laadruimte van de auto, caravan of aanhangwagen. In een camper mag dat wel, mits er sprake is van gewone zitplaatsen met een gordel.
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram