Opvallend meer teken die de ziekte van Lyme veroorzaken

123-man-beten-steken-mug-bos-natuur-05-15.jpg

nieuws

Er zijn opvallend meer besmette teken die de ziekte van Lyme kunnen veroorzaken: 37 % in plaats van 10 % twee jaar geleden. Dat blijkt uit een onderzoek van het Instituut voor Tropische Geneeskunde in natuurreservaat het Wik in Bokrijk. Een onderzoek in De Panne bevestigt deze trend.

Een tekenbeet voorkomen is beter dan genezen. Controleer steeds uw lichaam als u in het groen geweest bent. Ontdekt u een teek? Verwijder de teek zo snel mogelijk met een pincet of tekentang. Haalt u de besmette teek binnen de 24 uur op de juiste manier weg, dan is de kans op besmetting zo goed als onbestaande. Als er rode vlekken, hoofdpijn, hoge koorts, griepsymptomen of andere ziekteverschijnselen optreden na een tekenbeet, raadpleegt u zo snel mogelijk een arts.

Registreer elke tekenbeet op de website TekenNet.be. Op die manier helpt u de gebieden met het hoogste risico op tekenbeten te identificeren. Hoe meer mensen deelnemen, hoe beter de kaarten de werkelijkheid weerspiegelen.


Laatst bijgewerkt: juli 2016

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram