Over stress en overbelasting: Waarom Pinokkio een jongen wil worden

waarom-pinokkio.jpg

boeken-interviews Tegenwoordig heeft iedereen de mond vol over stress. Ons jachtig bestaan vergt bijzonder veel tijd en vooral energie.
Wat velen vaak vergeten, is dat stress aanleiding kan geven tot aanzienlijke gezondheidsklachten. Als internist is Herlinde Wynants sinds 1995 verbonden aan het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Haar interesse werd er gewekt voor mensen met door stress uitgelokte lichamelijke klachten, waaronder langdurige vermoeidheid. Ze is van bij de prille start betrokken bij de interdisciplinaire werking van het referentiecentrum voor CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom), waar vanuit een biopsychosociale invalshoek ingegaan wordt op de verwevenheid van sociale dimensie, lichaam en geest.

Waarom Pinokkio een jongen wil worden is een professioneel, informatief boek, dat zich in de eerste plaats richt tot hulpverleners maar evenzeer naar iedereen die te maken heeft met chronische stress en overbelasting.
Er wordt uitleg verstrekt over de visie die aan de basis ligt van voornoemde interdisciplinaire werking. Het boek bespreekt de mechanismen die overbelastingsproblemen -zoals chronisch vermoeidheidssyndroom, fibromyalgie en spasmofilie - doen ontstaan en reikt vanuit deze oorzaken de wegen naar herstel aan.
De wijze waarop naar chronische stress wordt gekeken, geeft een verfrissende kijk op het fenomeen stress.

Praktische Info

Waarom Pinokkio een jongen wil worden - Herlinde Wynants - Isbn: 9038208421 - Uitgeverij Academia Press - 12.5€ - Verschenen 2005

Lees ook: Wat is fibromyalgie en hoe kan je het behandelen?

Lees ook: Chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS of ME)


Laatst bijgewerkt: september 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram