Internationale Dag van Chronische Myeloïde Leukemie

nieuws Internationale Dag van Chronische Myeloïde Leukemie (CML). Deze datum werd symbolisch gekozen om te verwijzen naar een genetische afwijking waarbij de chromosomen 9 en 22 een stukje van hun materiaal met elkaar delen en zo een abnormaal hybride chromosoom vormen, gekend als het Philadelphia-chromosoom. Deze genetische afwijking – of ook translokatie genoemd – is aanwezig bij 95% van patiënten met CML.

Morgen worden patiënten, gezondheidspecialisten, autoriteiten en de farmaceutische industrie aangemoedigd om wereldwijd CML in de kijker te zetten, informatie uit te wisselen over de vooruitgang op vlak van de behandeling en ook om te sensibiliseren rond de nood aan een vroegtijdige diagnose.

Indien je meer wil weten over de initiatieven die in de wereld opgezet worden op 22 september, surf dan naar de CML Advocates Network (www.cmladvocates.net).

Lees ook: Bloedkankers deel 3: Leukemie


Laatst bijgewerkt: juli 2022
Gaat je kind gezond de winter tegemoet? Gaat je kind gezond de winter tegemoet?
Vibovit

Ben jij ook vaak bezorgd over de hoeveelheid vitamines en voedingsstoffen die je kind binnen krijgt ? Fysieke en mentale groei vraagt veel energie. Er is een makkelijke manier om te voorzien in die behoefte.

Ontdek het hier

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram