Sportsupplementen zijn onzinnige miljoenenbusiness

nieuws Extra eiwit, carnitine, NO-boosters of antioxidanten: sportsupplementen zijn een miljoenenbusiness. Toch werken deze supplementen niet, zo zegt het Nederlandse Voedingscentrum. Supplementen zorgen niet voor grotere spieren of betere prestaties.

Creatine is het enige sportsupplement dat bewezen effectief is – en dan nog alleen voor krachtsporters. Het is een stof die van nature in je lichaam voorkomt. Door extra creatine te nemen kun je tijdens heftige inspanningen iets beter presteren. Alle andere sportsupplementen werken niet, of zijn zelfs schadelijk. De populaire antioxidanten kunnen bijvoorbeeld het spierherstel van sporters vertragen, in plaats van versnellen. De nieuwe uitgave ‘Alles over sport en voeding’ is bedoeld voor mensen die willen weten hoe gezond eten hen kan helpen om hun sportdoelen (betere prestaties, gezonder en fitter worden, afvallen of een gespierder, strakker uiterlijk) te bereiken.

Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram