Ga je voor een personal trainer? Met deze zaken moet je rekening houden

image-2018-08-03-3-1-1-970x470.jpg

nieuws

Denk jij dat een personal trainer enkel goed is om je geld af te troggelen? Think again. De tips en oefeningen van een expert kunnen echt van pas komen als je pas begint te trainen, maar ook wanneer je na verloop van tijd vastloopt in je routine.

Je kunt op wekelijkse basis of maandelijks met hem afspreken, individueel of in groepsverband. That’s up to you en vooral up to your portemonnee. Meestal hangt er immers nogal een prijskaartje aan een man of vrouw die een uurtje met je aan de slag gaat. Om zeker te weten dat je centen goed besteed worden, let je het best op deze dingen.

Op sollicitatie bij de personal trainer

Tijdens een sollicitatiegesprek voor een nieuwe job wil je weten waar je aan toe bent, dat is bij een personal trainer niet anders. Als iemand er goed uitziet en een vlotte babbel heeft, wordt al snel aangenomen dat hij kennis van zaken heeft. Laat je niet vangen door een schijnbaar perfect plaatje en wees kritisch. Vraag naar zijn ervaring, eventuele referenties die je kunt benaderen, diploma’s (al zeggen deze niks zonder ervaring), mogelijke trainingstijden en eventuele voorwaarden.

image-2018-08-03-4-1-600x400.jpg

Zorg dat je elkaar verstaat

Letterlijk. Het klinkt heel indrukwekkend als je (toekomstige) personal trainer begint te goochelen met allerlei fitnesstermen, maar laat je hier niet door vangen. Vraag je om verheldering en kan hij zelf amper uitleggen wat pakweg reps zijn, dan heeft hij waarschijnlijk gewoon een sportwoordenboek (als dat al bestaat) uit zijn hoofd geleerd.

De kans bestaat trouwens dat jij er niks van snapt, maar niet wilt toegeven dat je onbekend bent met een of ander mooi woord, en dat komt je vooruitgang in de fitness echt niet ten goede. Voor de meeste mensen is het fijner dat de personal trainer gewone mensentaal praat, om zijn verhaal glashelder te kunnen overbrengen.

Stel je verwachtingen bij

Mocht de man aan de andere kant van het squatrek meteen beginnen over resultaten op de korte termijn, dan is de kans groot dat hij gewoon snel geld wil ophalen. Spoiler: je kweekt geen spieren op twee weken. Dus zoek iemand voor the long run, iemand die je wil helpen om je beter in je vel te voelen en een sterker lichaam te krijgen.

Verwachtingsmanagement is een belangrijk onderdeel van het werk van een personal trainer. Persoonlijke begeleiding kan het juiste duwtje in de rug zijn, maar het is geen wondermiddel en je zult lang en hard moeten werken voor je droomlichaam.

Het moet klikken

Drie keer check tot nu toe, maar geen klik met de persoon in kwestie? Dan houdt het helaas op. Zoals gezegd zul je waarschijnlijk gedurende een langere periode samenwerken. Jullie hoeven geen beste matties te worden, maar als je met tegenzin naar de training gaat is het zonde van het geld. Vind iemand die levelt met jouw persoonlijkheid en geloof ons, dan kun je bergen verzetten.

Auteur: Jutta Buytaert


Laatst bijgewerkt: september 2023

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram