Gezonde school

nieuws Vanaf 1 september 2007 moeten alle basis- en secundaire scholen een gezondheidsbeleid uitstippelen. Dit gezondheidsbeleid moet er komen in stappen. Eerst moeten scholen hun eigen situatie in kaart kunnen brengen: “hoeveel snoepen onze leerlingen, geven we voldoende mogelijkheid om te sporten, voelen onze leerlingen zich goed op school…”. Ze kunnen zich daarbij spiegelen aan de Vlaamse doelstellingen voor lichamelijke en geestelijke gezondheid. Vervolgens kunnen ze voor zichzelf streefdoelen bepalen. De derde stap is het opzetten van acties om deze doelen te halen.
De scholen worden hierbij ondersteund door de Centra voor Leerlingbegeleiding, de Pedagogische begeleidingsdiensten en het Lokaal Gezondheidsoverleg. Om de scholen te helpen werd ook een dvd en een website ontwikkeld. Op de dvd ‘gezond op school’ tonen zes scholen hoe ze een gedragen beleid uitwerkten, vertrekkende van de ontwikkelingsdoelen, de eindtermen en de vakoverschrijdende eindtermen. Op de dvd worden voeding en beweging centraal gesteld. Op de website www.gezondopschool.be besteedt men aandacht aan andere thema’s in het gezondheidsbeleid. Scholen vinden op de website, naast de goede praktijkvoorbeelden, tientallen links naar de gezondheidsexpertise-centra, die hen kunnen ondersteunen bij het analyseren van de eigen situatie, het uitvoeren van acties en het tussentijds evalueren van hun beleidsplan.


Laatst bijgewerkt: augustus 2007

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram