Met deze tips slaap je wel goed als het warm is

123m-vr-bed-slapen-29-4.jpg

nieuws

Als het kwik stijgt, vinden veel mensen het moeilijker om in slaap te vallen. Hoe hou je het hoofd (en je bed) koel bij hoge temperaturen? Enkele tips.

Lees ook: 20 tips om beter te slapen

Tips om in slaap te vallen bij warm weer

 • Probeer je lichaamstemperatuur te laten zakken, door met open ramen te slapen bijvoorbeeld. Je kan ook een ventilator in je slaapkamer zetten. Plaats eventueel een bakje ijs of bevroren flessen water voor de ventilator om de lucht nog meer te koelen.
 • Ruil je donsdeken in voor een laken, en laat je voeten onbedekt. Die regelen je temperatuur en op die manier krijgen ze het zeker niet te warm.
 • Hou je lakens koel door een gekoeld kersenpitkussen in je bed te leggen voor je gaat slapen.
 • Voor je gaat slapen is het beter om niet meer te sporten of een warm bad of een sauna te nemen, want daarmee warm je nog meer op en dan kan je nog moeilijker slapen. Een lauwe douche of een verkoelend bad kan wel helpen.
 • Kruip zeker niet in bed met het idee dat het niet zal lukken om de slaap te vatten, want dan lukt het ook effectief niet. Blijf wat langer op, kijk wat televisie of lees een boek. Hoe meer ontspannen, hoe beter je zal slapen.
 • Heb je een airco, zet hem dan niet te koud: zorg gewoon dat de ergste hitte uit de kamer is.
 • Lees ook: Tips om je baby veilig te laten slapen bij warmte


  Laatst bijgewerkt: juni 2022

  Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

  eenvoudig terug uit te schrijven
  Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
  volgopfacebook

  volgopinstagram