Postzegeltest voor erectiestoornissen

testen De postzegeltest is een eenvoudige, doeltreffende en goedkope techniek om de nachtelijke erectie te testen. Tijdens de slaap is de penis van een gezonde man zonder seksuele stimulatie in een toestand van spontane erectie gedurende 3 tot 5 fasen van 30 tot 60 minuten, die 40% van de nacht innemen. Het evalueren van de kwaliteit van de nachtelijke erectie is een goede methode om een mogelijke erectiestoornis te onderzoeken.

De postzegeltest bestaat erin dat je ’s avonds een geperforeerde band postzegels strak rond de basis van de slappe penis wikkelt met de bedrukte kant tegen de huid. Het strookje moet strak zitten maar niet knellen. Indien het strookje correct is aangebracht zal het ’s ochtends gescheurd zijn als er een spontane erectie optreedt.
Herhaal de test liefst gedurende 3 afzonderlijke nachten.
Tref je bij herhaling ’s ochtends geen gescheurd strookje aan, dan raadpleeg je het best je huisarts omdat er dan mogelijk sprake is van een erectiestoornis.

Lees ook: Alles wat je moet weten over erectieproblemen


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram