Getest: Wat kan een glijmiddel doen voor je seksbeleving?

dossier

Hormonen kunnen vaginale droogte veroorzaken, waardoor een vrijpartij onaangenaam of zelfs pijnlijk kan aanvoelen. Een glijmiddel kan dan wonderen doen. Maar wie dacht dat zo’n product énkel in de menopauze van pas komt, heeft het fout. Uit de oproep naar kandidaten voor een testing van Mucogyne bleek al snel dat veel meer vrouwen op zoek zijn naar een glijmiddel dan je zou denken. Elk met een eigen drijfveer. Benieuwd naar hun ervaringen? Lees even mee.

Emma (28) beviel twee maand geleden van haar eerste kindje

Toen ik het ziekenhuis mocht verlaten, kwam de gynaecoloog langs voor enkele praktische zaken. Tot mijn grote verbazing vroeg ze me ook wat ik zou nemen als anticonceptiemiddel. Ik had net een baby uit mijn lichaam geperst en kon amper zitten dus seks was echt nog niet aan de orde. Zeven weken later was het zover. Het bleef dan wel een ‘andere’ ervaring dan voor de zwangerschap, maar wat was ik blij dat ik Mucogyne had. Het zorgde ervoor dat alles toch net iets vlotter ging dan ik verwachtte. Ik blijf het de komende weken en misschien maanden sowieso verder gebruiken. En wie weet wordt het wel een vaste waarde in m’n nachtkastje.

Naomi (26) geeft borstvoeding en heeft pijn bij penetratie

Ik ben drie maand geleden bevallen van mijn eerste kind en ondervond tot voor kort altijd pijn bij de seks. Alsof de penis ‘de weg moet vrijmaken’, elke keer opnieuw. Heel vervelend, dus vroeg ik mijn gynaecoloog om raad. Hij zei me dat door de hormonen die vrijkomen tijdens de borstvoedingsperiode je lichaam nog wat langer in zwangerschapsmodus blijft. Je lijf wil een nieuwe zwangerschap nog even voorkomen, waardoor de vagina in feite een ‘ongastvrije omgeving’ wordt. Die vaginale droogte zorgt voor ongemak tijdens de penetratie en bovendien kunnen zo inwendig wondjes ontstaan die tot na de seks een branderig gevoel veroorzaken. Ik vroeg hem of MucoGyne zou helpen. “Een kwalitatief product dat zeker verlichting kan brengen”, klonk het. Dus stelde ik me snel kandidaat voor deze testing. Mijn conclusie? Een lifechanger! Eindelijk kan ik weer genieten van een vrijpartij. 

Karen (40) heeft baarmoederhalskanker

Een aantal jaren geleden werd er endometriose bij me vastgesteld, een gynaecologische aandoening waarbij cellen van het baarmoederslijmvlies (endometrium), die normaal de binnenkant van de baarmoeder bekleden, ook buiten de baarmoeder voorkomen. Endometriose heeft een negatief effect op de vruchtbaarheid. Wij probeerden al jaren om een kindje te krijgen, maar moeder natuur was ons niet echt gezind. Zelfs tientallen IVF-procedures konden niet baten. Mijn lichaam is na zoveel hormonenbehandelingen toch erg veranderd. Ik voel me zeker niet zo lekker meer bij het vrijen. Het is altijd een beproeving. Intussen werd baarmoederhalskanker vastgesteld, en sinds de operatie voel ik me ook ‘anders’ in mijn lichaam. Ik vroeg me af of Mucogyne iets zou kunnen betekenen voor de sekservaring, en ik was aangenaam verrast. De gel is erg zacht, geurloos en plakt niet. Het product is aangenaam in gebruik en doet wat moet: minder pijnlijke wrijving en zeker geen geïrriteerd gevoel na het vrijen. Een goede ervaring!

Vanessa (33) en haar man hebben zes maand geleden hun derde zoontje verwelkomd

Het gebruik van de applicator vind ik persoonlijk wat onhandig en nogal een pretbederver als je ’t moet gebruiken in het heetst van de strijd. Daarom hebben we er de tweede keer voor gekozen om het product aan te brengen op het condoom en zo is het ons heel goed bevallen. De gel is kleurloos, plakt niet, en zorgde voor een intensere beleving.

Eline (38 jaar) staat altijd open voor fun, ook in de slaapkamer

We hebben nu en dan wel eens glijmiddel in huis, dus uiteraard was ik bereid om Mucogyne te testen. Bij het openen van de verpakking viel het me op dat dit eerder een ‘apothekersproduct’ is, in tegenstelling tot het glijmiddel dat wij altijd in de supermarkt halen. Bij het lezen van de bijsluiter ontdekte ik ook dat dit product meerdere doelen en werkingen heeft. Niet alleen handig om weten, maar het boezemt ook vertrouwen in. Over het ingrediënt hyaluronzuur hoorde ik alleszins niets dan goeds. Het voelde aangenaam om in te brengen en gaf ook een aangenaam gevoel op de huid. De textuur van de gel is fijn, de geur neutraal. Ik vond het een meerwaarde in de liefdesbeleving en overweeg zeker om het verder te blijven gebruiken omwille van de verschillende werkingen. Ik raad andere vrouwen aan het product ook eens uit te testen. Wedden dat je partner en jij zo nieuwe leuke dingen ontdekken in de slaapkamer?


In samenwerking met Mucogyne


Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram