Vier tips om je relatie sterk te houden

123-tek-koppel-08-17.jpg

nieuws

De belangrijke issues in het leven, zoals bijvoorbeeld onze gezondheid, drukken hun stempel op onze levenskwaliteit, op wie we zijn en hoe we in het leven staan. Maar onze levenskwaliteit wordt ook bepaald door subjectieve aspecten en zelfs door alle kleine dingen die we elke dag doen. En rituelen hebben we allemaal. Sommige doen we bewust, andere onbewust. Sommige maken ons sterk, andere nemen onze energie weg. 
Voor een relatie geldt dat eveneens. Het wederzijds vertrouwen, de intimiteit en de passie zijn de optelsom van wat we continu, samen met onze partner, in onze relatie investeren. 
Met deze vier eenvoudige dagelijkse rituelen kan je zeker het verschil maken. 

1. Kus elkaar 
Het kan misschien wat ouderwets klinken, maar een echte en gemeende passionele kus is nog altijd de beste manier om te tonen dat je van iemand houdt. Maak oogcontact en geniet daarna van het zoenmoment. Het houdt de passie en de intimiteit levendig. 

2. Communiceer ook wanneer je gestresseerd bent
Door te praten, kan je eventuele onzekerheden wegnemen en kan je je partner geruststellen over wat er in je omgaat. Je maakt het hem/haar op die manier ook gemakkelijker om begrip te tonen voor je situatie, om je te helpen, of om de atmosfeer te creëren die je nodig hebt op dat moment. 
Soms, en al zeker wanneer je problemen hebt of zeer gestresseerd bent, moet je de tijd nemen om je gedachten of de situatie met je partner te delen. Ook al heb je daar niet meteen zin in of vrees je tijd te verliezen. De aanmoediging en steun die je zult krijgen, maken het meer dan de moeite waard. 
Het is sowieso belangrijk dat je weet wat er gebeurt in het leven van je partner, maar het is evenzeer een must dat je elkaar begrijpt en steunt, dat je er bent voor elkaar en op dezelfde golflengte zit. 

3. Geef een complimentje 
Iedereen krijgt wel eens graag een complimentje, maar de pluimen die komen van je allerliefste doen het meeste deugd. Je partner een complimentje geven, is de ideale manier om zijn/haar zelfvertrouwen te boosten en hem/haar het gevoel te geven dat hij/zij speciaal is. Tegelijkertijd brengt het spontaniteit en variatie in je relatie door het verrassingseffect. Het kan gaan over iets evidents of iets kleins zoals een flatterende outfit of een lekker gerecht, maar het kan ook subtieler zijn en te maken hebben met goede moeder/vader zijn, een leuke avond of nacht samen … Het kan verband houden met het heden maar ook met iets uit het (recent) verleden. 
Ben je van nature niet zo’n complimenteus type of lukt het je moeilijk om dat in een gesprek te doen? Dan is een sms’je een valabel alternatief. Een compliment geven, is niet voor iedereen gemakkelijk en het moet sowieso gemeend zijn. 

4. Lach samen 
Door te lachen geeft je lichaam hormonen vrij die zorgen voor een goed gevoel. Als je samen met je partner lacht, zal je dat goed gevoel gemakkelijker met hem/haar verankeren en associëren. 

Een koppel dat werk heeft gemaakt van deze vier gewoontes, waardoor ze zijn uitgegroeid tot natuurlijke dagelijkse rituelen die geen speciale inspanning (meer) vragen, heeft veel garantie op een gelukkige en gezonde relatie. 

Lees ook: 6 tips om je relatie spannend te houden als de sleur erin sluipt

Bron:
www.mindbodygreen.com

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: augustus 2021

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram