Meer seks op vruchtbare dagen

Laatst bijgewerkt: augustus 2019
jong-lachen.jpg

nieuws Vrouwen hebben meer seks op de dagen dat ze het vruchtbaarst zijn, ook als ze niet proberen zwanger te worden.
Dat betekent dat vrijen zonder voorbehoedsmiddelen gemiddeld een grotere kans op zwangerschap geeft dan eerder werd aangenomen, zo schrijven wetenschappers in het vakblad Human Reproduction.
Achtenzestig vrouwen noteerden voor de studie wanneer ze seks hadden in drie maanden tijd. Uit die gegevens leidden de onderzoekers af dat in de periode van de eisprong, wanneer een vrouw het meeste kans heeft om zwanger te worden, de vrouwen gemiddeld een kwart vaker geslachtsgemeenschap hadden dan anders.
'Blijkbaar zijn er biologische mechanismen actief die gemeenschap stimuleren tijdens de zes vruchtbare dagen van een vrouw, of ze nu een baby wil of niet', zegt onderzoeker Allen Wilcox van het Amerikaanse National Institute of Environmental Health Sciences in North Carolina. Wilcox en zijn collega's weten niet wat die biologische factoren zijn. Mogelijk stijgt in die dagen het vrouwelijke libido, of zorgen sekshormonen (feromonen) voor een verhoogde aantrekkelijkheid voor anderen. In ieder geval: stellen die het 'er zomaar op wagen' en onbeschermd vrijen, hebben de statistieken tégen.

zie ook rubriek seks en seksualiteit


Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram