Opnieuw uitbreiding polio

nieuws Sinds het begin van dit jaar zijn er in de Indiase deelstaat Uttar Pradesh al 269 gevallen van polio genoteerd. In heel India loopt het cijfer op tot 297. Vorig jaar waren er slechts 66 gevallen. Ook in Nigeria is het aantal poliogevallen gestegen van 355 in 2003 tot meer dan 800 in 2006.
Eén en ander zorgt voor grote onrust bij de Wereldgezondheidsorganisatie die al enkele jaren probeert om polio wereldwijd uit te roeien. Wereldwijd was het aantal poliogevallen teruggedrongen van 350.000 gevallen in 1988 tot 1940 in 2005. De ziekte kwam nog slechts in 4 landen voor: India, Nigeria, Pakistan en Afghanistan. Momenteel lijkt ze zich vanuit India en Nigeria opnieuw te verspreiden naar andere landen, zoals Nepal en Bangladesh, naar Indonesië en naar enkele Afrikaanse landen zoals Angola, Namibia en Congo.
In enkele van die landen, zoals in Bangladesh en Indonesië, zijn intussen grootschalige vaccinatiecampagnes opgestart. Die worden echter bemoeilijkt door anti-inentingscampagnes van streng-islamitische geestelijken, o.m. in India, Nigeria en Indonesië, die beweren dat de vaccinatie onderdeel is van een Amerikaans complot om moslims onvruchtbaar te maken of met aids te besmetten.

Lees ook: Polio


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram