Over psychische problemen: In de beste families

in-de-beste-families.jpg

boeken-interviews Een zoektocht in dertien verhalen naar wat het betekent om dierbaren te zien lijden aan een psychische ziekte

Hoe verandert een liefde als je partner dementeert? Wat gebeurt er met je als je overgevoelige dochter zich zelfdestructief gaat gedragen? Kan een kind zijn depressieve moeder gelukkig maken? Deze en andere vragen liggen ten grondslag aan de dertien aangrijpende, waargebeurde verhalen van In de beste families. We maken kennis met de 14-jarige boerenzoon Bart wiens vader zich de nieuwe Messias waant. Met een jonge vrouw die zich staande probeert te houden na de psychose van haar partner. Met een gezin dat uiteenvalt door het manische gedrag van de oudste zoon.

Over de auteur

In een trefzekere stijl vol mededogen en humor kruipt Paul Teunissen in de huid van mensen die hun dierbaren zien lijden aan ziektes als dementie, depressie, schizofrenie en borderline.

Paul Teunissen schreef voor Trouw en De Groene Amsterdammer en publiceerde het lovend ontvangen Extreme overlast. Portretten van op drift geraakte levens.

Praktische info

In de beste families - Paul Teunissen - ISBN 978 90 204 0903 1 - € 18,90 - Verschijningsdatum november 2008 -


Laatst bijgewerkt: maart 2009

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram