Psoriasis verhoogt risico op hart- en vaatziekten

123-psoriasis-elleboog)170-101.jpg

nieuws Patiënten met psoriasis hebben mogelijk een even groot risico op hart- en vaatziekten als patiënten met diabetes type 2. Uit onderzoek gepubliceerd in het vakblad JAMA Dermatology blijkt dat mensen met psoriasis net als diabetespatiënten vijf keer zo vaak ernstige aderverkalking hebben dan gezonde mensen, en dus een grotere kans op hart- en vaatziekten. Volgens de onderzoekers moeten patiënten met psoriasis dan ook beter opgevolgd worden en, indien ook andere risicofactoren voor hart- en vaatziekten aanwezig zijn, beter behandeld worden.

Aan het onderzoek namen 387 proefpersonen deel, verdeeld over drie groepen: mensen met milde tot ernstige psoriasis, mensen met diabetes type 2 en mensen zonder psoriasis, diabetes of een andere ontstekingsziekte. De gemiddelde leeftijd was 51 jaar. Bij alle proefpersonen werd een scan van het hart gemaakt, waarop ook de bloedvaten in beeld werden gebracht.

Laatst bijgewerkt: november 2016

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram