Over heffen en tillen: Preventie van klachten van het bewegingsstelsel bij hulpverleners

preventie-kjlachten-bewegingsstelsel.jpg

boeken-interviews Creatief omgaan met basisprincipes bij het verplaatsen van personen: een vernieuwende praktijkgerichte aanpak
Manutentieteam UZ Gent

Het Manutentieteam UZ Gent heeft sinds 1990 een ruime ervaring opgebouwd in het opleiden van hulpverleners. Deze praktijkervaring werkte bijzonder bevruchtend. De basismethode van Dotte evolueerde in de richting van een meer multidisciplinaire aanpak (haptonomie, Bobath, PNF-concept en de Neuro Muscular Approach). Deze vernieuwende aanpak houdt rekening met de hulpvrager, hulpverlener, maar ook de omgeving.
Dit praktisch georiënteerd handboek wil al deze facetten overbrengen naar de gezondheidswerkers en allen die hulpvragers dienen te verplaatsen. De auteurs reiken een hele reeks basisprincipes aan die bij verplaatsing van personen en lasten worden gebruikt.
De hulpverleners krijgen stimulansen om creatief om te gaan met deze basisregels. Minder dan voorheen werken de auteurs met dwingende technieken. Vanuit verschillende invalshoeken leert de gezondheidswerker omgaan met de risico’s die zich kunnen voordoen en een actie te bepalen die veilig en comfortabel is voor alle partijen.
De ervaring leert dat deze werkwijze goede resultaten oplevert. Hulpverleners in de ziekenhuissector, bejaardensector en thuiszorg vinden in dit boek zonder twijfel creatieve oplossingen op heel wat verplaatsingsproblemen.

Preventie van klachten van het bewegingsstelsel bij hulpverleners - Manutentieteam UZ Gent
ISBN 90 382 0779 4
Prijs: € 29.00
Aantal pagina’s: 345
Uitgave: 2005
Uitgeverij Academia press


Laatst bijgewerkt: januari 2006
Ga op 4 februari naar de bioscoop! Ga op 4 februari naar de bioscoop!
Stichting tegen Kanker

Want op Wereldkankerdag schenkt de bioscoopsector 1 euro van elke verkocht filmticket aan Stichting tegen Kanker. Dus rep je die dag met familie en vrienden naar de bioscoop!

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram