Kans op premature baby groter bij te vroeg geboren moeders

nieuws Vrouwen die te vroeg geboren zijn hebben een grotere kans op een baby die te vroeg geboren wordt. Hoe eerder de moeders geboren zijn, hoe groter de kans dat hetzelfde geldt voor hun nageslacht. Dat blijkt uit onderzoek in Canada in het medisch tijdschrift Obstetrics & Gynecology. Voor het onderzoek werden medische gegevens van 900.000 vrouwen uit Québec gebruikt die minstens 1 baby hebben gekregen. Ruim 50.000 van die vrouwen was zelf te vroeg geboren (voor 36 weken).

Bij de vrouwen die voor 32 weken zwangerschap geboren waren, had gemiddeld 14 procent een premature baby gekregen. Van de vrouwen die na een zwangerschap van 32 tot en met 36 weken geboren waren, had 13 procent een te vroeggeboren baby. Van de vrouwen die na 40 weken werden geboren, kreeg 10 procent een vroeggeboorte. Anderzijds betekent dat wel dat 85 procent van de baby’s na een normale zwangerschapsduur geboren wordt. Bovendien blijft de meerderheid van de vroeggeboren baby’s leven.

Risk for Preterm and Very Preterm Delivery in Women Who Were Born Preterm

Laatst bijgewerkt: oktober 2020

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram