Geef peuter niet te veel spinazie

nieuws Kinderen tot drie jaar moeten geen grote hoeveelheden spinazie met een hoog gehalte aan nitraat eten. Dat stelt een expertengroep van het Europese Voedselagentschap EFSA.
Het Panel stelt vast dat de gehaltes aan nitraat in spinazie en sla op zich voor de meeste kinderen geen risico's vormen voor de gezondheid. Wanneer echter grote hoeveelheden spinazie (meer dan 200 gram op één dag) met een hoog gehalte aan nitraat worden geconsumeerd, kan niet worden uitgesloten dat er minder zuurstof naar het lichaam wordt getransporteerd.

EFSA schrijft ook dat kinderen met een bacteriële infectie van het maagdarmkanaal beter geen spinazie kunnen eten, omdat dan een groter deel van het nitraat in het lichaam wordt omgezet in nitriet. Ook wanneer bladgroenten wordt gepureerd, wordt meer nitraat omgezet in nitriet. Dat geldt eveneens als ze een langere periode worden bewaard bij kamertemperatuur.


Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram