Ziekenhuisfactuur: een geïnformeerde patiënt is er twee waard

nieuws Ziekenhuizen zijn wettelijk verplicht om patiënten te informeren over hun ziekenhuisfactuur. Om onaangename verrassingen te vermijden, brengen de Onafhankelijke Ziekenfondsen daarom een nieuwe versie van hun ziekenhuisgids uit.
Deze vernieuwde gids biedt een uitstekende leidraad voor mensen die hun ziekenhuisopname tot in de puntjes willen voorbereiden. Van de kamerkeuze over het voorschot tot het ontslag uit het ziekenhuis: de voornaamste fases van een ziekenhuisopname worden helder en toegankelijk uit de doeken gedaan.

Vooral de financiële aspecten van een ziekenhuisopname staan centraal in deze gids. Het uiteindelijke kostenplaatje van een ziekenhuisopname valt uiteraard moeilijk te voorspellen, maar het is wel mogelijk om rekening houden met verschillende factoren die de patiëntenfactuur kunnen beïnvloeden. Op dat vlak komt deze gids tegemoet aan de wensen en verwachtingen van personen die op de hoogte willen zijn van de mogelijke kosten. Want een geïnformeerde patiënt is er twee waard!

<http://www.mloz.be/nl/art/ziekenhuisfactuur-een-ge%C3%AFnformeerde-pati%C3%ABnt-er-twee-waard> !


Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram