Kinderen met overgewicht hebben meer gewrichtsproblemen

nieuws Kinderen met overgewicht of obesitas hebben vaker last van klachten van het bewegingsapparaat, zo blijkt uit een studie in Nederland bij bijna 2500 kinderen tussen 2 en 17 jaar (gepubliceerd in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde).
Van de 2459 kinderen hadden er 219 (8,9%) overgewicht en waren er 100 (4,1%) obees. De totale groep kinderen met overgewicht of obesitas had vaker klachten van het bewegingsapparaat in het dagelijks leven dan kinderen zonder overgewicht (respectievelijk 16% versus 14,3%) Het ging daarbij vooral om nek- en rugklachten, klachten van de onderste ledematen en enkel- en voetklachten. Kinderen met overgewicht of obesitas in de leeftijd van 12-17 jaar bezochten ook vaker de huisarts voor klachten van het bewegingsapparaat dan kinderen zonder overgewicht. Dit waren vooral klachten van nek en rug en van de onderste ledematen.


Laatst bijgewerkt: augustus 2019
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram