Kinderen met overgewicht hebben meer gewrichtsproblemen

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

nieuws Kinderen met overgewicht of obesitas hebben vaker last van klachten van het bewegingsapparaat, zo blijkt uit een studie in Nederland bij bijna 2500 kinderen tussen 2 en 17 jaar (gepubliceerd in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde).
Van de 2459 kinderen hadden er 219 (8,9%) overgewicht en waren er 100 (4,1%) obees. De totale groep kinderen met overgewicht of obesitas had vaker klachten van het bewegingsapparaat in het dagelijks leven dan kinderen zonder overgewicht (respectievelijk 16% versus 14,3%) Het ging daarbij vooral om nek- en rugklachten, klachten van de onderste ledematen en enkel- en voetklachten. Kinderen met overgewicht of obesitas in de leeftijd van 12-17 jaar bezochten ook vaker de huisarts voor klachten van het bewegingsapparaat dan kinderen zonder overgewicht. Dit waren vooral klachten van nek en rug en van de onderste ledematen.
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram