Dikke werknemers zijn vaker ziek

nieuws Obese werknemers, met een body-mass index van meer dan 30, zijn vaker ziek dan mensen met een gezond lichaamsgewicht. Dat zeggen onderzoekers van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.
Zij bestudeerden gegevens uit de periode 2005 tot 2009 van 10.624 werknemers van 49 bedrijven. De gemiddelde leeftijd was 43,8 jaar en zij hadden gemiddeld een BMI van 25,4. De ziekmeldingen werden onderverdeeld in de categorieën 1-9 dagen, 10-24 dagen en 25 dagen of meer. De leefstijl naar fysieke activiteiten, fruit- en groente-inname, roken en alcoholconsumptie. De mensen die meer dan 30 minuten per dag bewegen, werden gezien als gemiddeld fysiek actief.
Obese werknemers melden zich jaarlijks ten opzichte van collega’s met een normaal gewicht 66 procent meer ziek voor een periode van 10 tot 24 dagen. En ten opzichte van hun gezonde collega’s melden zij zich 55 procent meer ziek voor een periode langer dan 25 dagen.


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram