Jonge vaders zwaarder na geboorte van eerste kind

123-man-kleuter-fiets-vader-08-15.jpg

nieuws Mannen worden na de geboorte van hun eerste kind gemiddeld 2 kilo zwaarder. Dat blijkt uit onderzoek aan de Amerikaanse Northwestern University waarbij ruim 10.000 mannen gedurende twintig jaar werden gevolgd. Ze werden viermaal gewogen: in de vroege pubertijd, in de late pubertijd, midden twintig en begin dertig.

Jonge vaders bleken gemiddeld 2,2 kg (een stijging met 2,6 % van het BMI) bij te komen na de geboorte van hun eerste kind. Bij niet-thuiswonende vaders was dat gemiddeld 1,7 kg. Niet-vaders verloren gemiddeld 0,7 kilo in dezelfde periode. Daarbij werd rekening gehouden met andere factoren die de gewichtstoename kan verklaren, zoals leeftijd, ras, opleiding, inkomen, dagelijkse beweging, aantal uur per dag televisie kijken en huwelijkse staat.

Mogelijke verklaringen voor de gewichtstoename zijn minder tijd voor sport, meer snoepen, het opeten van voedselrestjes van de kinderen, stoppen met roken enzovoorts.

Laatst bijgewerkt: augustus 2015

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram