8 redenen waarom moederschap geweldig is

dossier

We praten meer en meer openlijk over de struggles van het moederschap, en dat is goed. Het neemt de druk van de ketel bij jonge mama’s die enkel hoorden over een roze wolk en schrikken van de realiteit. Maar naast de donkere momenten zijn er uiteraard ook ontzettend veel mooie dingen aan het mama zijn. Zet je roze bril op en lees deze lijst eens door.

Je geniet van de eenvoudige dingen van het leven

Vroeger fantaseerde je over gekke dingen: een roadtrip door de VS, een weekend in een kuuroord, het concert van je idool. Nu word je al wild van een ongestoord toiletbezoek, een bad zonder kleine toeschouwers en het in één keer kunnen uitkijken van een film.

Je cv kreeg een serieuze upgrade

Vroeger had je "vloeiend Engels" en enkele computerskills op je CV staan. Nu kun je zonder blikken of blozen conflictbeheersing, een doctoraat in kinderliteratuur, kleuterjuf, leerkracht lagere school, kinderslaapcoach en een Paw Patrol-specialisatie aan toevoegen. En uiteraard ben je ook expert in multitasking.

Lees ook: Waarom zijn peuters zo vatbaar voor obsessies?

Je hebt een excuus om een buikje te hebben

Voordat je kinderen had, legde je lat relatief hoog als het op je lichaam aankwam. Als de knop van je broek straks niet dicht wil, omdat je buik een beetje blubbert, mag je gerust zeggen: “Het is oké, je hebt baby’s gedragen.” En dan neem je gewoon een broek met een elastiek.

Je hebt altijd een alibi

Nooit meer zoeken naar een geldig excuus om niet naar dat feestje of die familiereünie te gaan, want het excuus staat voor je neus. "Het spijt me, ik kan niet komen, mijn zoon heeft diarree...". Hop, probleem opgelost.

Lees ook: Momlife samengevat in 8 herkenbare tekeningen

‘Liefde’ krijgt een nieuwe betekenis

Liefhebben is het mooiste wat er is, en geef toe, had je ooit gedacht dat je iemand zó graag kon zien? Onvoorwaardelijk en oneindig.

Je maakt nieuwe vrienden

De moeder van de beste vriend van je zoon, de buurvrouw die net haar tweede kind heeft gekregen, de vrouw die haar dochter tegelijk met jou van de crèche ophaalt... Ze zitten in exact dezelfde levensfase als jou en dus is een klik snel gemaakt.

Lees ook: De échte redenen waarom moeders altijd zo moe zijn

Flashback naar je kindertijd

Je kinderen laten jou leuke tekenfilms ontdekken, en jij toont hen de mooiste Disney-klassiekers. Bovendien kan je ongegeneerd mee op de draaimolen, eet je maar al te graag de rest van de suikerspin op, en mag je volledig uitleven met de paas- en kerstdecoratie. Voor de kindjes, uiteraard.

Je bent de wereld

Oké, een beetje megalomaan, maar voor je peuter ben je een soort godin. Je kent het antwoord op (bijna) elke vraag, kan pijntjes wegnemen in een handomdraai en weet exact wat je kind nodig heeft, nog voor hij er zelf om komt vragen.

Lees ook:
8 redenen waarom keizersnedemama's superhelden zijn
Waarom moeders vaak namen door elkaar halen (en daar niks mis mee is)
Waarom we gerust (af en toe) mogen vloeken in het bijzijn van kinderen


Laatst bijgewerkt: juli 2022
Ga op 4 februari naar de bioscoop! Ga op 4 februari naar de bioscoop!
Stichting tegen Kanker

Want op Wereldkankerdag schenkt de bioscoopsector 1 euro van elke verkocht filmticket aan Stichting tegen Kanker. Dus rep je die dag met familie en vrienden naar de bioscoop!

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram