7 lessen over het moederschap die we van Rachel uit 'Friends' hebben geleerd

dossier Wie keek er vroeger niet op naar Rachel uit 'Friends'? Alles aan haar leven was benijdenswaardig: haar modegevoel, haar kapsel, haar liefdesleven, haar fantastische job, ... Zelfs het moederschap leek voor haar a walk in the park Dankzij Rachel hebben we misschien een iets te rooskleurig beeld van het moederschap. Toch hebben we ook enkele waardevolle lessen kunnen leren van the most fabulous mommy at Central Perk.

Geen enkele new mom is er klaar voor

We voelen ons maar al te vaak zoals Rachel tijdens haar babyshower: waar zijn we in hemelsnaam aan begonnen? Maar net zoals Rachel slaan wij ons er ook wel doorheen.

Single moeder, double power

Als single mom ben je net zo sterk als wanneer er een partner naast je staat. A new born baby is altijd keihard werken of je er nu alleen voor staat of niet.

Mama aan het werk

Rachel slaagde er in zich op te werken van serveerster in een koffiebar tot inkoper bij Ralph Lauren. Haar carrière opgeven om fulltime mama te zijn? Geen haar op haar hoofd (met piekfijn kapsel) zou daaraan gedacht hebben. Dus combineerde ze haar job met haar nieuw verworven taak als mama. Dat ging niet altijd zonder slag of stoot. Eenvoudig is het niet. Maar waar een wil is, is een weg!

Koester je vriendschappen

Vrienden zijn altijd belangrijk, maar tijdens de zwangerschap heb je ze extra hard nodig. Je zult die schouder echt wel kunnen gebruiken om op uit te huilen als je emoties (weer eens) de bovenhand nemen. Je kunt zeuren dat je je voeten niet meer kunt zien omdat je bolle buik in de weg zit (ook al zijn je poezelige voetjes door het warme weer drie keer zo groot als normaal). Ook als het huilen je nader staat dan het lachen, kun je op je vrienden rekenen om je op te vrolijken.

De bevalling is écht een bevalling

Of je nu Rachel Green heet en er zelfs op je kraambed uitziet om door een Ralph Lauren-ringetje te halen of een doodnormale sterveling: bevallen is gewoon bevallen. Uren wachten in het ziekenhuis tot de ontsluiting een millimeter groter is geworden, is gewoon de hel. Punt.

In liefde en oorlog (en als je over tijd bent) is alles geoorloofd

Je hebt er alles voor over om de baby sneller te laten komen als week 42 nadert. Je hebt er gewoon genoeg van, ongeacht hoe rooskleurig je zwangerschap verder ook verliep. Als het tijd is, is het tijd. Rachel wilde zelfs seks met Ross, haar ex. Grenzen en morele dilemma's bestaan niet vlak voor, tijdens en na de bevalling. En het kan echt heel, heel, heeeeel lang duren.

Baby op de eerste plaats

Jijzelf bent niet langer de belangrijkste persoon in je leven, je baby heeft op natuurlijke wijze die plek ingenomen. Hoe egoïstisch Rachel voordien ook kon zijn, toen Emma werd geboren was ze ineens moeder. Niet alleen maar 'de knappe vrijgezel Rachel', maar een moeder met een missie. En dat maakte haar - zo mogelijk - nog veel knapper dan ze al was. Lees ook: 8 manieren om constipatie bij je baby te verlichten De impact van borstvoeding op je seksleven Cadeautip: Speelgoed dat ‘meegroeit’ met je kindje Wat kan een osteopaat doen voor jouw baby? Wanneer slaapt een baby door?


Laatst bijgewerkt: juli 2022
Ga op 4 februari naar de bioscoop! Ga op 4 februari naar de bioscoop!
Stichting tegen Kanker

Want op Wereldkankerdag schenkt de bioscoopsector 1 euro van elke verkocht filmticket aan Stichting tegen Kanker. Dus rep je die dag met familie en vrienden naar de bioscoop!

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram