Pensionering schaadt de gezondheid

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

nieuws Volgens het Australian Bureau of Statistics (ABS) kan pensionering de gezondheid schaden. Volgens een studie van ABS komen bij oudere werknemers tussen 45 en 74 jaar minder hartziekten, diabetes, en artritis voor dan bij hun gepensioneerde leeftijdsgenoten. Hart- en vaatziekten en artritis kwamen voor bij een kwart van de werkenden, tegenover de helft van de gepensioneerden. Obesitas kwam in beide groepen ongeveer even veel voor. 56% van de werkenden zegden zelf een goede gezondheid te hebben tegenover slechts 31% van de gepensioneerden. Bij de werkenden bleek 8 op 10 een of andere chronische aandoening te hebben, tegenover 9 op 10 gepensioneerden.
Anderzijds schreven 7% van de werkenden allerlei aandoeningen zoals arthritis, osteoporose, astma, kanker, rugpijn, mentale problemen, gehoorverlies, enz. toe aan hun werk. Werkenden in grote steden en mensen met een beter betalende job hadden minder chronische ziekten dan werkenden op het platteland en arbeiders in slecht betaalde jobs.
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram