Consumentenbond waarschuwt voor ooglaserklinieken

oog-lasek.jpg

nieuws De Nederlandse Consumentenbond waarschuwt voor ooglaserklinieken waar niet-geregistreerde artsen werken. De consumentenorganisatie eist dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg ingrijpt bij klinieken met niet-geregistreerde artsen. Van de 38 ooglaserklinieken die werden onderzocht, krijgen zeven het predikaat matig of slecht. Elf instellingen weigerden mee te doen aan het onderzoek. De zeven centra scoren laag omdat zij bijvoorbeeld met niet-geregistreerde artsen werken, geen onafhankelijke klachtenprocedure kennen of een te algemene toestemming vragen.
Afhankelijk van de methode lopen de prijzen van een laserbehandeling van twee ogen uiteen van ongeveer 1000 euro tot 5000 euro. Hoe duurder een kliniek, hoe prettiger patiënten de totale behandeling ervaren, aldus de Consumentenbond.

Lees ook: Refractieve chirurgie: ooglaser en inplantlenzen


Laatst bijgewerkt: augustus 2019
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram