Okkernoten verbeteren spermakwaliteit

walnoten-1710_400_11.jpg

nieuws Mannen die dagelijks okker- of walnoten eten hebben beweeglijker en vitaler sperma dan mannen die geen walnoten eten. Dat schrijven Amerikaanse wetenschappers in het vakblad Biology of Reproduction. Zij bestudeerden een groep gezonde jonge mannen tussen 21 en 35 jaar die gedurende 12 weken dagelijks 75 g noten aten, en vergeleken die met een groep jonge mannen die hetzelfde aten, maar zonder noten. Na 12 weken verbeterde niet alleen de spermakwaliteit van de noteneters, maar ook de gehaltes van onverzadigde omega 3- en omega 6-vetzuren in hun bloed.

Of de verbetering van de spermakwaliteit van dien aard is dat het mannen met vruchtbaarheidsproblemen zou kunnen helpen, moet verder onderzoek uitwijzen, stellen de wetenschappers.


Laatst bijgewerkt: augustus 2022
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram