Okkernoten verbeteren spermakwaliteit

walnoten-1710_400_11.jpg

nieuws Mannen die dagelijks okker- of walnoten eten hebben beweeglijker en vitaler sperma dan mannen die geen walnoten eten. Dat schrijven Amerikaanse wetenschappers in het vakblad Biology of Reproduction. Zij bestudeerden een groep gezonde jonge mannen tussen 21 en 35 jaar die gedurende 12 weken dagelijks 75 g noten aten, en vergeleken die met een groep jonge mannen die hetzelfde aten, maar zonder noten. Na 12 weken verbeterde niet alleen de spermakwaliteit van de noteneters, maar ook de gehaltes van onverzadigde omega 3- en omega 6-vetzuren in hun bloed.

Of de verbetering van de spermakwaliteit van dien aard is dat het mannen met vruchtbaarheidsproblemen zou kunnen helpen, moet verder onderzoek uitwijzen, stellen de wetenschappers.


Laatst bijgewerkt: augustus 2022
Hoe vitamine D snel en makkelijk op peil brengen? Hoe vitamine D snel en makkelijk op peil brengen?
Vista-life pharma

Onze vitamine D is op het laagste niveau in de winter en het voorjaar. Ontdek hoe vitamine D op peil te brengen en geniet van zijn weldaden.

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram