Nieuwsbrief 14 mei

Laatst bijgewerkt: mei 2025
Gezondheid
Nieuwsbrief
woensdag 14 mei

Wat is soja en wat zijn de voor- en nadelen voor de gezondheid?

Soja is een voedingsproduct dat men wint uit de sojaboon. Soja die niet biologisch is of niet in Europa is geteeld, kan genetisch gemanipuleerd zijn. Daardoor en ook omwille van soms tegenstrijdige effecten op de gezondheid is soja een onderwerp van discussie. We overlopen de voor- en nadelen.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Het thermisch effect van voeding

Al gemerkt dat je in de zomer minder honger hebt? Moeten we ons daar zorgen over maken? Of is er een wetenschappelijke verklaring voor verminderde eetlust bij warm weer? Het antwoord is ja, het is een bekend fenomeen in de fysiologie. Dr.ir. Eric De Maerteleire vertelt ons alles over thermoregulatie, en waarom een ijsje bij een hittegolf misschien niet de beste optie is.

Lees verder

Gezondheid.be

Vegetarisme: hoe kan je gezond vegetarisch eten?

Een vegetarisch dieet bevat geen vlees of vis en bestaat grotendeels uit plantaardige producten. Daardoor is de voeding doorgaans rijker aan vitaminen, mineralen en voedingsvezels. Bepaalde voedingsstoffen komen dan weer minder voor. Hoe zorg je voor een gezond evenwicht?

Lees verder

Gezondheid.be

Wanneer is een banaan gezondst?

Bananen zijn niet alleen lekker, ze bevatten ook veel voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en vezels. Maar wat gebeurt er eigenlijk met de voedingswaardes van een banaan naarmate deze rijper wordt? En is een bruine banaan nog steeds gezond?

Lees verder

Gezondheid.be

Zijn aardappels met uitlopers nog eetbaar?

Je koopt een hele zak aardappelen om wat voorraad in huis te hebben maar na enige tijd begint er hier en daar plots eentje te kiemen. Is die dan nog eetbaar? En hoe kan je dat kiemen voorkomen?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 14/05/2025 , bijgewerkt op 21/05/2025
volgopfacebook

volgopinstagram