Roken slecht voor borstkanker

nieuws Roken slecht voor borstkanker Volgens het onderzoek komt borstkanker niet vaker voor bij rooksters, maar ligt het sterftecijfer door borstkanker bij rooksters wel hoger. Uit gegevens van 261 borstkankerpatiënten bleek dat 38% van de patiënten bij wie de borstkanker was uitgezaaid naar de longen ooit hadden gerookt, terwijl bij de kankerpatiënten bij wie geen uitzaaiing werd vastgesteld slechts 29% rooksters waren. De overgrote meerderheid van de vrouwen bij wie de borstkanker was uitgezaaid naar de longen bleken te roken of in het verleden te hebben gerookt. Ook andere metastasen bleken meer voor te komen bij (ex-)rooksters.
De onderzoekers vermoeden dat de longen door het roken bepaalde wijzigingen ondergaan waardoor ze vatbaarder zijn voor kankercellen.


Laatst bijgewerkt: maart 2003
RECONNECT, talent blijft, ook na kanker RECONNECT, talent blijft, ook na kanker
Stichting tegen Kanker

Er is te weinig aandacht voor de terugkeer naar het werk na kanker. Toch is het van groot belang dat werknemers hierbij worden ondersteund. Stichting tegen Kanker biedt daarom RECONNECT aan, een gratis online platform om HR managers of leidinggevenden te begeleiden tijdens het reïntegratietraject van een medewerker bij wie kanker werd vastgesteld.

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram