Ga naar de tandarts voor je op reis vertrekt

123-kind-tandarts-06-15.jpg

nieuws Ga voor u op reis vertrekt op controle bij de tandarts, tenzij het laatste controlebezoek minder dan 6 maanden geleden heeft plaatsgevonden.

• Slechte tanden of slechte vullingen kunnen tijdens een vliegtuigreis zeer vervelend zijn. Door de drukverschillen bij het stijgen en landen kan plotse tandpijn optreden. Onder niet perfecte tandvullingen en in rotte tanden kunnen namelijk kleine luchthoudende holtes voorkomen. Tijdens het dalen kan er onderdruk ontstaan in de tand, met tandpijn tot gevolg. Tijdens het stijgen kan de tandvulling zelfs loslaten of kan een door cariës aangetaste tand kapot springen omdat de lucht in de tand uitzet en niet snel genoeg kan ontsnappen.

• Tandpijn kan ook uw reis grondig bederven. Bovendien is in geval van tandpijn een bezoek aan de plaatselijke tandarts niet altijd zonder risico, bv. op een besmetting met hepatitis B.

• Neem op een langere reis eventueel ook een vervangstuk voor een tandprothese mee.


Laatst bijgewerkt: maart 2021

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram