Hoe maak je tandenpoetsen leuk voor je kind?

123-h-tandenpoetsen-kind-09-20.jpg

nieuws

Heeft je kind een hekel aan tandenpoetsen? Is het elke dag weer een strijd om die klus geklaard te krijgen? Lanterfantje helpt om de mondhygiëne van je kind vlekkeloos te laten verlopen.

Lanterfantje is een olifant die in een lied de wereld rondtrekt en ontdekt dat iedereen dezelfde taal spreekt tijdens het tandenpoetsen. Het refrein kunnen de kinderen meezingen, met de tandenborstel in de mond!
Het lied duurt precies twee minuten, wat overeenkomt met de tijd die een goede poetsbeurt in beslag neemt. En het leert de kinderen wat de juiste techniek is bij het tandenpoetsen.

Naast het Tandenpoetslied biedt Lanterfantje ook een boekje met educatieve spelletjes en kleurplaten en een Tandenpoetskaart waarbij je kind aan de hand van tekeningen leert hoe het stap voor stap zijn tanden goed poetst.

Enkele tips voor de ouders
  • Voor kinderen van twee tot zes jaar gebruik je best een tandpasta waarvan het fluoridegehalte de 1450 delen per miljoen niet overschrijdt, want jonge kinderen slikken tandpasta ook in.
  • Een bolletje tandpasta ter grootte van een erwt volstaat voor een poetsbeurt.
  • Geef je kind een aangepaste tandenborstel op maat, namelijk een kinderborstel met een stevig handvat en een kleine borstelkop.
  • Laat kinderen vanaf twee jaar zelf hun tanden poetsen, maar poets voorzichtig na tot ze 10 jaar zijn.
  • Zorg ervoor dat je kind na het poetsen de tanden spoelt met fris water.
  • Tweemaal per dag gedurende twee minuten tandenpoetsen is de sleutel tot een gezond gebit.

Lanterfantje is een initiatief van CM. Het Tandenpoetslied (video en tekst), de Tandenpoetskaart en de educatieve spelletjes kan je downloaden via hun site https://www.cm.be/gezond-leven/kind/mondhygiene/materiaal/lanterfantje

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: september 2020

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram