Mag je vrijen tijdens de menstruatie ?

nieuws Vrijen tijdens de menstruatie kan, medisch gezien, helemaal geen kwaad. Toch bestaat er nog een heel taboe daarrond en vinden zowel mannen als vrouwen het minder leuk. Anderzijds blijken nogal wat vrouwen net meer zin in seks te hebben wanneer ze ongesteld zijn.
Uit een enquête bij Belgische mannen bleek enkele jaren geleden dat één man op vier zich gegeneerd voelt wanneer hij merkt dat zijn partner haar menstruatie heeft. Eén op vijf voelt zich helemaal niet aangetrokken tot een ongestelde vrouw. Heel wat mannen denken dat de liefde bedrijven tijdens de maandstonden vooral de vrouwen stoort en niet zozeer de mannen. Nochtans vindt slechts 28,3% van de ondervraagde mannen het normaal om dan te vrijen. De helft van de mannen vindt overigens dat vrijen met een ongestelde vrouw helemaal niet kan. 35,2% weigert op zo'n moment elke toenadering met hun partner. Maar ook 43,4% van de vrouwen weigert. Daartegenover zegt één man op vijf altijd te aanvaarden om seksuele betrekkingen te hebben met hun partner wanneer deze laatste dit wenst. Omgekeerd aanvaardt 12,5% van de ongestelde vrouwen elke toenaderingspoging van hun man. Ook het tegenovergestelde is mogelijk. Zo vindt één man op tien het lekker om tijdens de maandstonden van hun partner te vrijen. Dit gevoel zou bij vrouwen nog vaker voorkomen (15%).

Als je wil vrijen tijdens de maandstonden, let dan wel op een paar dingen.
• Ook tijdens de menstruatie is de vrouw vruchtbaar en kan ze besmet worden met een SOA. Gebruik dus altijd een voorbehoedsmiddel en eventueel een condoom.
• Voor het vrijen moet je er zeker van zijn dat de laatst ingebrachte tampon verwijderd is. Vrijen met een tampon in de schede kan voor problemen zorgen. De tampon kan nl. hoog in de schede terecht komen en het is dan soms zeer moeilijk om die er nadien nog zelf uit te halen. Lukt het niet, aarzel dan niet om meteen naar je huisarts te gaan. Die kan de tampon er gemakkelijk uithalen.
• Als de tampon wordt verwijderd en je onmiddellijk erna wil vrijen, kan dit door gebrek aan natuurlijke glijmiddelen wat stroef gaan. Een langer voorspel, speeksel of wat extra glijmiddel kan dit probleem gemakkelijk verhelpen.
• Omdat er bloed kan uitvloeien, is het handig om een handdoek op het bed te leggen. De man kan eventueel een condoom gebruiken als het voor hem een probleem is bloed aan zijn penis te krijgen. Om het bloedverlies te beperken, ligt de vrouw best onderaan. Bij andere standjes is de kans op lekken groter.


Laatst bijgewerkt: december 2018
Hoe vitamine D snel en makkelijk op peil brengen? Hoe vitamine D snel en makkelijk op peil brengen?
Vista-life pharma

Onze vitamine D is op het laagste niveau in de winter en het voorjaar. Ontdek hoe vitamine D op peil te brengen en geniet van zijn weldaden.

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram