Reclameverbod voor nepmedicijn artrose.

Laatst bijgewerkt: juli 2022

nieuws In Nederland heeft de Reclame Code Commissie het bedrijf dat het middel Rhumaflex op de markt brengt, verbod opgelegd om reclame te maken waarin wordt beweerd dat de zalf werkt tegen artrosepijn of stramme gewichten.
In België wordt dit middel verkocht onder de naam Artrosilium. Volgens de commissie is niet aangetoond dat Rhumaflex/Artrosilium doet wat het beweert.

Op de website van de Zwitserse producent Zurich Biopharmacals (http://artrosiliumusa.com) wordt het product aangeprezen als een ‘natuurlijke remedie voor artritis’.
Op de Nederlandse website www.artrosilium.nl staat enkel een neutrale tekst over artrose.
Artrosilium bestaat uit ‘organisch silicium’ plus moerasspirea en zwarte bes. Nu is het een raadsel wat men met “organisch silicium” bedoelt. Silicium is niet organisch; om organisch te zijn moet een stof tenminste één koolstofatoom bevatten, dus een C in de formule.
Silicium is echter een scheikundig element: Si, dus zonder C. Siliciumgels zijn meestal een soort kiezelzuur, maar die zijn beslist niet organisch.
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram