Reclameverbod voor nepmedicijn artrose.

nieuws In Nederland heeft de Reclame Code Commissie het bedrijf dat het middel Rhumaflex op de markt brengt, verbod opgelegd om reclame te maken waarin wordt beweerd dat de zalf werkt tegen artrosepijn of stramme gewichten.
In België wordt dit middel verkocht onder de naam Artrosilium. Volgens de commissie is niet aangetoond dat Rhumaflex/Artrosilium doet wat het beweert.

Op de website van de Zwitserse producent Zurich Biopharmacals (http://artrosiliumusa.com) wordt het product aangeprezen als een ‘natuurlijke remedie voor artritis’.
Op de Nederlandse website www.artrosilium.nl staat enkel een neutrale tekst over artrose.
Artrosilium bestaat uit ‘organisch silicium’ plus moerasspirea en zwarte bes. Nu is het een raadsel wat men met “organisch silicium” bedoelt. Silicium is niet organisch; om organisch te zijn moet een stof tenminste één koolstofatoom bevatten, dus een C in de formule.
Silicium is echter een scheikundig element: Si, dus zonder C. Siliciumgels zijn meestal een soort kiezelzuur, maar die zijn beslist niet organisch.


Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram