Masturberen vermindert risico op prostaatkanker

nieuws Vaak masturberen, vooral tussen 20 en 50 jaar, vermindert het risico op prostaatkanker op latere leeftijd, zo blijkt uit een onderzoek van de Australische Cancer Council Victoria. Het onderzoek vergeleek ruim 1000 mannen met prostaatkanker en 1200 gezonde mannen. Twintigers die meer dan 5 keer per week ejaculeerden hadden een derde minder kans om op latere leeftijd een aggressieve vorm van prostaatkanker te krijgen. Een mogelijke verklaring is dat zaadcellen een kankerverwekkend effect kunnen hebben op de zaadleiders. Dat kan worden verkleind door die afvoerbuisjes regelmatig door te spoelen door te ejaculeren.
Dit staat in contrast met eerdere onderzoeken die hadden aangetoond dat frequente seksuele contacten het risico op prostaatkanker met 40% zouden doen stijgen. Maar in deze studie ging het niet om seksuele contacten maar om masturbatie, stellen de onderzoekers.

Lees ook: Prostaatkanker: symptomen en behandeling

bron: New Scientist, 15 juli 2003 & British Journal of Urology International,juli 200

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram