Mannen sneller naar specialist

nieuws Volgens het Leids Universitair Medisch Centrum verwijzen huisartsen mannen met reumatoïde artritis sneller door naar een specialist dan vrouwen met dezelfde kwaal. De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het oktobernummer van ‘The Journal of Rheumatology’.
Mannen die doorverwezen waren naar een specialist verschenen gemiddeld 58 dagen na hun eerste bezoek aan de huisarts, in het ziekenhuis. Vrouwen pas na 93 dagen.
Volgens de onderzoekers zijn mannen misschien assertiever dan vrouwen. Ook zouden vrouwen met vagere klachten bij de huisarts komen dan mannen. Die zou dan minder goed kunnen beoordelen of de patiënt moet worden doorverwezen naar een ziekenhuis
Ook bij hartpatiënten zijn gelijkaardige verschillen tussen mannen en vrouwen vastgesteld.


Laatst bijgewerkt: februari 2004
Je Groeipakket via Infino? Kinderspel! Je Groeipakket via Infino? Kinderspel!
Infino

Jouw startbedrag en Groeipakket, tijdig en correct uitbetaald, zonder gedoe, mèt goed advies en duidelijke info? Dat kan bij Infino. Bovendien maak je de wereld zo nog een stukje duurzamer.

Vraag je startbedrag aan in 1, 2, 3!

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram