1 vrouw op 2 heeft seks zonder contraceptie

nieuws 1 Belgische vrouw op 4 hoeft niet verliefd te zijn om seks te hebben. 1 vrouw op 10 heeft voor het eerst seks een paar uur na het ontmoeten van de partner, een derde van de vrouwen laat er niet langer dan een week gras over groeien. Als lust en de passie van het moment elkaar vinden, wordt contraceptie vaak vergeten.
1 vrouw op 2 heeft ooit al seks gehad zonder contraceptie. Ook pilmoeheid is een struikelblok op het parcours naar veilige seks: er wordt veel met de pil geknoeid en vrouwen kijken uit naar andere, gemakkelijke vormen van contraceptie.

18% van de ondervraagde vrouwen zei al ongewenst zwanger te zijn geweest. In de leeftijdsgroep van vrouwen tussen 35 en 44 loopt dit cijfer op tot 1 op 4 vrouwen. Bij de vrouwen tussen 18 en 24 zei 1 op 10 ooit ongewenst zwanger zijn geweest.

Bijna 70% van de vrouwen is tevreden over de kwaliteit van haar seksleven. 4 op 10 moeders zijn van mening dat de komst van hun kinderen een negatief effect had op hun seksleven.
Dat alles blijkt uit onderzoek dat in maart 2004 werd uitgevoerd door onderzoeksbureau InSites in opdracht van Janssen-Cilag.

zie ook rubriek seksualiteit

zie ook rubriek seksualiteit


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram