Website geeft informatie over chemische stoffen in dagelijkse producten

Laatst bijgewerkt: juni 2019
123-vr-deod-cosm-transp-zweten-06-19.png

nieuws

Zit er asbest in tampons? Is lippenbalsem gevaarlijk? Krijg je kanker van deodorant? Zijn natuurlijke stoffen en producten echt beter voor je? Op dit soort vragen geeft de nieuwe website waarzitwatin.nl antwoord. De website helpt consumenten bewuster te zijn van de producten die ze gebruiken. Ook helpt de site om geruchten over producten de wereld uit te helpen op basis van wetenschappelijke inzichten. 

Alle producten die je als consument in en om huis gebruikt bevatten chemische stoffen. Ze zitten in je persoonlijke verzorgingsproducten, speelgoed, kleding en doe-het-zelf producten. Tegelijkertijd is er veel uiteenlopende informatie over chemische stoffen beschikbaar. Vaak is het moeilijk om de zin van de onzin te onderscheiden. 

Op de nieuwe website waarzitwatin.nl kunnen consumenten opzoeken hoe ze op een juiste manier met chemische stoffen kunnen omgaan die zitten in alledaagse producten. Speciale aandacht heeft de site voor situaties waarin een vrouw zwanger is of waarin ouders twijfelen over wat goed is voor een kind. Zo vertelt de site wat er in luiers zit, of je babykleertjes moet wassen en of je wel of niet mag schilderen als je zwanger bent. Ook is er speciale aandacht voor mensen met een allergie. Zo kunnen zij bijvoorbeeld rekening houden met de inhoud van persoonlijke verzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen en een bewuste keuze maken.

De website is een initiatief van het Nederlandse ministerie van VWS Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  en VeiligheidNL. 
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram