Zeebaars met tomaat, citroengras en kokos

123-h-zeebaars-sofiedumont-09-22.jpg

recepten Een frisse bereiding met oosterse smaken.
Megalekker en klaar in een flits.

Ingrediënten voor 4 personen
6 tomaten
2 stengels citroengras
2 teentjes knoflook, gepeld en fijngesneden
1 kleine chilipeper, fijngesneden
50 g gember, in reepjes
40 cl kokosroom
800 g zeebaarsfilet, met vel
olijfolielente-ui

Bereiding
  • Snijd de tomaten in schijven en het citroengras in 4 stukken. 
  • Stoof de knoflook, chilipeper, gember en het citroengras aan in een grote pan met 1 eetlepel olijfolie. Voeg de tomaten en kokosroom toe, kruid met peper en zout en laat 4 à 5 minuten sudderen.
  • Kruid de visfilets met peper en zout en verdeel ze over de saus. Laat een 8-tal minuten verder garen. 
  • Dien onmiddellijk op en werk af met fijngesneden lente-ui.

Een recept uit het boek 'Happy Moments' - 'Beestig lekker eten in goed gezelschap' van Sofie Dumont
foto: Bramski
uitgegeven bij Lannoo

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: juni 2022
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram