Vis op zijn Thais

123-h-LowCarb-Julie-VisThais-07-22.jpg

recepten

Ben je gek op de Thaise keuken met al zijn pittige smaakmakers?
Deze eenpansmaaltijd van groenten, vis, kokosmelk en citroengras is een echte smaakbom en voorbereid in slechts een tiental minuten. 

Tijd: 10 minuten voorbereiding, 15 minuten kooktijd
Materiaal: kookpan, grote wijde pan

Ingrediënten voor 2 personen
1 broccoli
2 courgettes
400 g witte vis
200 ml volle kokosmelk, ongezoet
200 ml vis- of groentebouillon
2 stelen citroengras
zwarte peper en zeezout
optioneel: (Thaise) basilicum, limoen, chili, lente-ui

Bereiding
  • Breng wat water aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes, schil de stam en snijd die in blokjes. Kook de broccoli 5 minuten tot beetgaar.
  • Snijd ondertussen de courgettes in blokjes en de vis in kleinere stukken.
  • Verhit een grote braadpan op het vuur en doe er de stukjes courgette en vis in samen met de kokosmelk, de bouillon en het citroengras. Kruid met peper en zout. Laat alles een 10-tal minuten garen terwijl de bouillon deels uitkookt.
  • Voeg de broccoli kort voor het serveren toe en laat nog even mee opwarmen.
  • Werk af met (Thaise) basilicum, partjes limoen, fijngehakte lente-ui en gerookte en chili (of gerookte-paprikapoeder). Ook lekker met gehakte cashew-, macadamia- of pindanoten.

Een recept uit het boek 'Low carb - Lekker & snel' van Julie Van den Kerchove
uitgegeven door Lannoo
fotografie: Heikki Verdurme

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: juni 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram